Elektro
Az Intermauz elektronikus projectje.

Képregény

Intermauz a világ egyik legújabb underground szuperhőse, aki beveti magát a szegedi éjszakákba.

Tudod mi a közös az Intermauzban, a Tha Shudras zenekar Trap Kapitányában, Szurdi Zsolt és a Rock Klubban, a Sardinelli Szikkadtjában, és a szegedi Barbears főnök által megálmodott Borracho gyorsbüfében? A választ az Intermauz képregényben találod!

Így készült

Egy szép napon mint producer megálmodtam, hogy a képregény az a forma amiben az Intermauz szellemiség és képi világ kötöttségek nélkül szárnyalhat. A Szegedi Képregényfesztiválon történt felmérést és vásárlást követően az Epicline magazin, 5Panels egyik tehetséges rajzolóját Vári Tamást kerestem meg, csatolva első vázlatomat a feladat kivitelezésére.

01 storyboard-legelső

Ám ő akkor már értett a képregényrajzolás alapjaihoz és instrukciókkal látott el. Egyfelől a képregény vázlatos elrendezéséhez adott kritikus információkat:

“Kapásból azt látom, hogy túl sok a képkocka egy oldalra.”
“A panel elrendezésnek is vannak szabályai, hogy követhető legyen Mari néninek is.”

Másfelől a karakter kidolgozásához kérte a jellemrajzot és fizikai paramétereket, ami után több lépcsőben kidolgoztuk Intermauz fizikai megjelenését:

Ezt követően megrajzoltam a szakmai standardoknak megfelelő storyboardot:

Erre Tomi elküldte frakciókban az egyes oldalak skicceit:

Majd kisebb alakítgatások után elkészültek a közel végleges rajzok:

Amit a tussal történő kihúzás és “felbubizás” követett:

Tomi többek közt azt is letisztázta, hogy ő a rajzokat ugyan bevállalja, de a színezés nem az ő asztala. Viszont jelenleg nem tud az ismerősei/munkatársai között senkit erre a posztra, mivel akivel ő szokott volt dolgozni, külföldre költözött…

Teljesen “véletlenül” egy közös ismerős által, közösségi portálon történt megosztás során akadtam egy új, feltörekvő képregény, nevezetesen a TITÁNEMBER linkjére. Ez alapján megszületett az idea, hogy az azt megalkotó Vadas Máté lenne a legalkalmasabb az Intermauz képregény színezésére, aki nem más mint Tomi külföldre szakadt alkotótársa.

A vele is történt egyeztetés és pozitív attitűd talaján elkezdődött a közös munka. Mivel a két művész korábban is kölcsönös, pozitív energia nyalábok útján haladt, így igazán nagy öröm volt látni ahogy a kreatív munkafolyamat újabb és újabb magasságokba szárnyalt.

A folyamat végén a számítógépes és nyomdai utómunka következett amiben elévülhetetlen érdemeket szerzett Benkő Zsolt.

Köszi Tomi, Máté és Zsolt!